Peter Reitsma Technische Service (PRTS) is een merkonafhankelijk servicebedrijf voor storingen, onderhoud, monteren, plaatsen en schadeherstel aan uw industrie-, bedrijfs- of garagedeuren. In én vanuit Friesland.

 

Industrie- en bedrijfsdeuren

Peter Reitsma heeft brede ervaring en is gespecialiseerd in het onderhouden van industrie- en bedrijfsdeuren, het oplossen van storingen en schadeherstel bij diverse professionele bedrijven in de zorgsector, foodsector en chemische bedrijven.  

Daarbij valt te denken aan overheaddeuren, branddeuren, snelloopdeuren, schuifdeuren, draaideurautomaten, docklevellers, dockshelters en strokengordijnen.

Brandwerende rolschermen, schuifdeuren of overheaddeuren zouden minimaal één keer per jaar op een goede werking moeten worden gecontroleerd, zodat zeker is dat deze bij een brand doen waarvoor ze bedoeld zijn en daarmee de schade bij een brand beperken en veiligheid waarborgen.

 

Storingen

PRTS staat klaar voor het verhelpen van storingen aan uw deur of toegang. Meest voorkomende defecte onderdelen zijn voorradig in de bedrijfswagen. Storingen komen vaak voort uit achterstallig onderhoud en kunnen door goed onderhoud worden voorkomen.

 

Onderhoudscontract

U kunt ook een onderhoudscontract afsluiten. Dan zorgt PRTS ervoor dat uw deur één keer per jaar, of vaker als dat nodig is, wordt geïnspecteerd en onderhouden. Draaiende delen en veren worden gesmeerd, loopwielen en veren worden afgesteld, veiligheden worden gecheckt en staalkabels geïnspecteerd. U ontvangt een onderhoudsrapport en een keuringssticker, zodat aantoonbaar is richting de arbeidsinspectie dat u aan uw verplichtingen voldoet.

 

Noodreparatie

Soms beschadigt een deur door een aanrijding en is het van belang is dat de deur zo snel mogelijk weer functioneert. De deur wordt dan eerst voor noodgebruik gerepareerd, zodat deze weer open en dicht kan. Beschadigde onderdelen worden daarna zo spoedig mogelijk vervangen.

 

Garagedeuren

Voor nieuwbouw- of bestaande woningen worden garagedeuren geleverd, gemonteerd en geplaatst. Daarbij valt te denken aan een geïsoleerde overheaddeur welke elektrisch aangedreven wordt en voorzien van een afstandsbediening of codeschakelaar. Indien de garagedeur gebruikt wordt voor de toegang tot de woning of fietsenberging kan de deur optioneel worden voorzien van een loopdeur of beglazing.

Als alternatief kan ook gekozen worden voor openslaande garagedeuren in geïsoleerde uitvoering. De deuren zijn in elke gewenste RAL-kleur te leveren.

Als uw bestaande garagedeur niet meer goed functioneert, kan dit meestal goed worden verholpen door onderhoud uit te voeren aan de deur.

Uw bestaande kanteldeur kan binnen één dag worden vervangen door een geïsoleerde garagedeur. 

Deuren worden uiteraard geleverd met fabrieksgarantie.

 

Hekwerk- en poortaandrijvingen

PRTS kan uw bestaande of nieuwe poort of hekwerk voorzien van een automatische aandrijving waardoor deze op afstand kan worden geopend en gesloten. Uiteraard kan deze worden geleverd met de benodigde veiligheidsvoorzieningen zoals een fotocelbeveiliging als knelbeveiliging of aanrijdbeveiliging.

 

Toegangstechniek

Bij deurtechniek hoort ook toegangstechniek bij de werkzaamheden. Daarbij valt te denken aan drangers op draaideuren, elektrische schuifdeurensystemen, sloten, vluchtwegbeslag, paniekbeslag, automatische deuropeners.

 

Veiligheid

Peter Reitsma is VCA-gecertificeerd en heeft een ruime ervaring met het werken volgens veiligheidsvoorschriften van bedrijven en met EX- of hygiënezones.